Jak využít zmrzlinovač při výrobě veganské čokoládové zmrzliny?
Jen málokterá kulinářská technika je tak kouzelná jako přeměna surovin na zmrzlinu. K domácí zmrzlinové alchymii stačí dobrý zmrzlinovač, který vám umožní připravit oblíbené příchutě a přimíchat do nich vybrané ingredience.
Recept na veganskou čokoládová zmrzlinu
Ingredience:
- 2 x 400g plechovky kokosového mléka (ne light)
- 175 g cukru krupice
- 50 g kakaového prášku
- 100 g veganské hořké čokolády, nasekané
- 1 lžička vloček mořské soli
- 1 lžíce vanilkového extraktu nebo 1 vrchovatá lžička vanilkové pasty
- 2 lžíce kukuřičné mouky
KROK 1
Většinu kokosového mléka nalijte do hrnce a část si nechte na později v malé misce. Do hrnce přidejte cukr, kakao, čokoládu, vločky mořské soli a vanilku. Mírně zahřívejte 10 minut, dokud se cukr a čokoláda nerozpustí.
KROK 2
Kukuřičnou mouku smíchejte s kokosovým mlékem dohladka. Vlijte do horké mléčné směsi a za stálého míchání vařte dalších 5 – 10 minut, dokud směs nezhoustne na konzistenci sypkého krému. Přeceďte do mísy, přikryjte a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
KROK 3
Vychlazený krém nalijte do zmrzlinovače a 20 – 30 minut ho šlehejte. Přendejte ji do uzavíratelné nádoby odolné vůči mrazu a zmrazte až na tři měsíce nebo dokud nebude připravena k podávání. Pokud nemáte zmrzlinovač, nalijte směs do široké plastové vany nebo misky. Mrazte po dobu 3 hodin, přičemž každých 20 minut míchejte, abyste rozbili velké krystalky ledu, dokud nezískáte měkkou zmrzlinu. Přeneste ji do mrazuvzdorné uzavíratelné nádoby a zmrazte, dokud nebude připravena k podávání. Než začnete nabírat do misek nebo kornoutů, nechte ji 10 minut stát při pokojové teplotě.
Zdroj:
https://www.seriouseats.com/the-best-ice-cream-makers